• 20-10-2021

Të dhëna të përditësuara – sigurohuni që të jeni në mesin e atyre që kanë marrë ndihmë financiare nga Qeveria

Sot, u publikua lista e azhurnuar, sipas së cilës qytetarët mund të kontrollojnë nëse janë në listën për marrjen e ndihmës financiare nga Qeveria në vlerë prej 6000 denarë, e cila vijon në përputhje me paketën e katërt të masave për t’u marrë me pasojat e Covid 19.

Qytetarët mund të kontrollojnë https://kupuvamdomasno.gov.mk/mk/ dhe ju vetëm duhet të vendosni numrin tuaj të ID për të parë nëse jeni të mbuluar nga grupi i fundit i masave.

Gjegjësisht, faqja www.kupuvamdomasno.gov.mk tregon se listat e kineastëve, artistëve të estradës dhe prindërve të vetëm do të publikohen gjithashtu.

Mbështetja financiare u dedikohet qytetarëve me të ardhura të ulëta, përfituesve të pensioneve, përfituesve të së drejtës së sigurimeve shoqërore të të moshuarve, të rinjve të moshës 16 deri 29 vjeç, prindit të vetëm, fëmijëve pa prindër dhe kujdesit prindëror, artistëve dhe personave të tjerë që kryejnë aktiviteti kulturor, krijuesit e filmave dhe artistët e estradës dhe qeveria thekson se ndihma për kategoritë e cenueshme të qytetarëve nuk do të kalojë përmes kartave të pagesës por drejtpërdrejt në llogaritë e tyre të transaksionit dhe nuk do të kufizohet në kohë./tv21

Read Previous

OBSH: Në 2021 fillon shërndarja e barabartë e 2 miliardë vaksinave

Read Next

Filipçe: Mos u grumbulloni për festa, masat po japin rezultate

%d bloggers like this: