Si zgjidhet Reisi i BFI-së në Maqedoni?

Nesër janë zgjedhjet për kryetar në Bashkësinë Fetare Islame në Maqedoninë e Veriut, ndërsa të interesuarit kandidaturën e tyre është dashur t’a dorëzojnë në Komisionin për Zgjedhje të Reisul-ulema të BFI-së në RMV deri sot.

Ndërkaq në bazë të kushtetutës së BFI-së dhe rregullores për zgjedhje, kryetar i BFI-së në RMV duhet t’i plotësoj këto kushte, përcjell nmk-post.com:

  1. Të ketë të kryer Fakultetin Teologjik Islam
  2. Të ketë përvojë pune në radhët e BFI-së më së paku 10 vjet.
  3. Të ketë moshë mbi 40 vjet.
  4. Kandidatët e mundshëm për Kryetar, të jenë të propozuar të paktën nga një anëtar i Rijasetit të BFI-së
  5. Advertisement
  6. Kandidatët e mundshëm për Kryetar, duhet të mbështeten më së paku nga 1/3 e antarëve të BFI-së
  7. Kandidati I mundshëm për kryetar, para trupit zgjedhor duhet të paraqes plan programin e tij dhe ta dorëzoj në formë të shkruar

nmk-post.com

Advertisement
Advertisement

You May Also Like