Serbia fajëson Kosovën, edhe për përgjimet që po i bëhen Aleksandar Vuçiqit

Një hetim i gjerë dhe i hollësishëm ka filluar se kush, me urdhër të cilit dhe për çfarë qëllimi, ka përgjuar Presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Sipas informacioneve, hetimi i cili është mbyllur në mënyrë rigoroze, ka zgjatur për ca kohë. Anëtarët e Shërbimit për Metoda të Posaçme Hetimore të Drejtorisë së Policisë Kriminale aktualisht po merren në pyetje në radhë të parë. Veprimet hetimore kryhen nga Sektori i Kontrollit të Brendshëm të Ministrisë së Brendshme.

 

Ministri Aleksandar Vulin konfirmoi të dielën se Presidenti Vuciq ishte përgjuar dhe se shërbimet ishin duke punuar në një hetim:

Presidenti Vuçiç deklaroi se ai ishte përgjuar për një kohë të gjatë, një vit e gjysmë, se ai kishte prova për këtë – bisedat e tij të regjistruara – dhe se ai mendonte se e dinte kush fshihej pas saj. Vulin theksoi se Vuçiq nuk e tha atë për hir të marketingut politik, por sepse është e vërtetë, gjë të cilën autoritetet kompetente duhet ta konfirmojnë. Vulin nuk ka dyshim se kjo goditje serioze jo vetëm për sigurinë e presidentit, por edhe për shtetin, është pasojë e vendosmërisë së Vuçiq për të zhvilluar një luftë serioze kundër mafies.

Bashkëbiseduesit e “Novosti” tregojnë se përgjimi i presidentit është një krim i rëndë, një përpjekje për të përmbysur rendin kushtetues. Ata gjithashtu thonë se është e nevojshme të kontrollohet gjithçka, veçanërisht pas detajeve të reja në lidhje me çështjen “Jovanjica”, dmth. ai duhet të akuzojë Andrej Vuçiq, vëllain e Presidentit të Serbisë, për gjithçka “.

Božidar Spasi?, një ish-operativ i sigurimit të shtetit, thotë se Vuçiç zbuloi se ai ishte përgjuar pas “Jovanjica” dhe pretendon se “një përpjekje për një grusht shteti të heshtur” është duke u zhvilluar:

Ljuban Karan, kolonel në pension i KOS, shpjegon për “Novosti” se kemi indikacione të qarta nga mjedisi dhe nga BE se një luftë e re hibride po përgatitet kundër Serbisë, sepse Vuçiç dhe qeveria jonë nuk po heqin dorë nga Kosova dhe politika e neutralitetit.

“Një ose më shumë agjenci të fuqishme sekrete të huaja janë fshehur prapa përgjimeve të presidentit, të cilat mbështeten në struktura të caktuara të shërbimeve tona, por edhe në opozitë, manjatë të caktuar dhe pjesë të mafies. Të gjithë ata janë të motivuar që Vuçiç të largohet nga pushteti, në mënyrë që të realizojë disa nga interesat e tyre. Politika shtetërore e Presidentit Vuçiç është transparente, ai nuk ka ndonjë sekret personal kompromentues, por është e sigurt që të dhënat që ata marrin do të keqpërdoren për të ngritur skandale”.

Advertisement

Ai gjithashtu kujton se një rast i ngjashëm ka ndodhur kohët e fundit në Gjermani, kur pjesë të BND-së përgjuan Kancelaren Angela Merkel, dhe në favor të CIA-s.

 

 

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kontrollin e Shërbimeve të Sigurisë, Igor Be?i?, deklaroi se ka pasur informacion në lidhje me përgjimin e Presidentit Vu?i? për një kohë të gjatë, dhe tani ka prova konkrete. Kërkon që autoritetet kompetente të kryejnë një hetim serioz dhe të plotë dhe të informojnë Bordin për rezultatet.

PAS Presidentit Vuçiç njoftoi se ai ishte përgjuar, zyrtarë nga radhët e Progresive gjithashtu thirrën, duke kërkuar një hetim urgjent dhe të plotë. Midis tyre është nënkryetari i Komunës së Beogradit, Goran Vesi?, i cili tha të dielën se të gjithë ata që morën pjesë në përgjim duhet të mbajnë përgjegjësi, sepse ky është një krim i rëndë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like