Breaking News :

nothing found
08-06-2023

SASH KËRKON QË MËSIMËDHËNËSVE TË JU PAGUHEN ORËT SHTESË

Advertisement

Sindikata e Pavarur e Arsimit kërkon që mësimdhënësve të shkollave fillore, të ju paguhen orët shtesë. Jakim Nedellkov thotë se mësimdhënësve të klasave nga e para deri në të tretën përshkak të zhvillimit të mësimit në dy grupe, në pagën e tyre mujore, duhet të të kenë edhe pagesë shtesë.

 “Kërkojmë nga drejtorët këtë punë shtesë të ja përllogarisin dhe ta vendosin në formë të shtesave të pagës, përshkak të ngarkesës së shtuar të punës. Kjo bazë kuptohet se ekziston në ligj, ekziston në ligjin për Marëdhënie Pune dhe ekziston në Marrëveshjen Kolektive të përgjithshme, ku parashihet konkretisht se sa është rritja e pagës sipas punës së përkohshme. Nga tereni kemi informacione se disa drejtor nuk duan ta implemtnojnë ligjin dhe Marrëveshjen Kolektive. Ne në mënyrë decide kërkojmë që të ju paguhen kontributet këtyre të punësuarëve”, ka deklaruar Jakim Nedellkov, kryetar i SONK.

Advertisement

Read Previous

GJENDEN ESHTRAT E DY TË ZHDUKURVE GJATË KOHËS SË LUFTËS

Read Next

KUÇI GËNJEU KUR THA SE BIZNESI I TIJ SKA BORXHE NË ATK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *