Breaking News :

nothing found
14-08-2022

Rritja e jashtëzakonshme prej 101.7% e Vetëvendosjes krahasuar me zgjedhjet e kaluara

Advertisement

Rezultati i EXIT POLL nga Albanian Post e nxjerr Vetëvendosjen me 53% të votës dhe kjo do të thotë një rritje prej 101.7% të votës krahasuar me zgjedhjet e kaluara.
Kujtojmë Vetëvendosje kishte fituar në vitin 2019 26.27% të votës zyrtare.
Përveç Vetëvendosjes që ka pasur këtë rritje të jashtëzakonshme, të gjitha partitë tjera kanë rënie, disa më shumë e disa më pak.
Partia Demokratikë e Kosovës ka rënie më të vogël krahasuar me partitë tjera prej minus 5.7%.
Lidhja Demokratike e Kosovës ka rënë për 30.7%, derisa Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, krahasuar me zgjedhjet e kaluar ka humbur 39.1% të votës.
Nisma, që mbetet jashtë parlamentit, ka 60.7% më pak vota në këto zgjedhje, sipas rezultateve të EXIT POLL nga Albanian Post.

Advertisement

Read Previous

Grubi: BDl do të fitojë në zgjedhjet komunale nga Likova deri në Ohër

Read Next

Ahmeti: VV-ja do të qeverisë 4 vitet e ardhshme, urime!