Qytetarët e prekur me Covid-19 mund të trajtohen pa pagesë në Serbi dhe Shqipëri

Maqedonia e Veriut, Shqipëria dhe Serbia nënshkruan memorandum për luftë të përbashkët kundër Kovid-19. Nëse një shtetas i Maqedonisë sëmuret në Shqipëri ose Serbi, autoritetet e vendeve fqinje duhet t’i sigurojnë kurimin pa pagesë. Kryeministri Zoran Zaev pret që në këtë marrëveshje të përfshihen edhe Kosova, Mali i Zi dhe Bosnjë Hercegovina.

Derisa një qytetar i Maqedonisë së Veriut sëmuret dhe duhet kuruar në Shqipëri ose Serbi atëherë vendet tona fqinje do ta mbulojnë kurimin dhe qytetari jonë nuk paguan nga xhepi i tij. Kjo vlen edhe për qytetarët e Shqipërisë dhe Serbisë”-tha Zoran Zaev, Kryeministër i Maqedonisë së Veriut.

Qytetarët e Shqipërisë dhe Serbisë do të lëvizin vetëm me letërnjoftime. Kryeministri shqiptar, Edi Rama tha se kjo marrëveshje afron mes vete shtetasit e dy vendeve.

Advertisement

Shqipëria tani ka lirinë e lëvizjes me të gjitha vendet e rajonit duke përfshi edhe Serbinë me të cilën nënshkruam marrëveshjen për lëvizje të lirë të qytetarëve pa nevojën për dokument tjetër përveç kartës së identitetit. Ky është një hap pozitiv sa është edhe memorandumi i nënshkruar për shkëmbimin e ngarkesave si pasojë e pandemisë”-pohoi Edi Rama, Kryeministër i Shqipërisë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours