Prokuroria propozon gjoba për shkelësit e masave anti-Covid

Prokuroria Themelore Publike Shkup ka parashtruar propozime për shqiptimin e urdhër-dënimeve për tre persona fizik dhe një person juridik. Mosveprim në pajtim me rekomandimet shëndetësore gjatë kohës së pandemisë, që është e dënueshme në bazë të Nenit 206 të Kodit Penal.

Dy të akuzuarit e parë, babai dhe i biri, më 13 shtator në oborrin e shtëpisë së tyre kanë organizuar një fejesë, në të cilën kanë marrë pjesë diku rreth 30 mysafirë. Me këtë ata kanë shkelur masat dhe protokollet për parandalimin dhe pengimin e përhapjes së koronavirusit.

I akuzuari i tretë, si pronarë i një objekti hotelierik, më 3 tetor ka vepruar në kundërshtim me masat dhe protokollet e miratuara nga Qeveria e që kanë për qëllim ballafaqimin me Kovid-19, duke lejuar organizimin e një dasme ku kanë marrë pjesë rreth 90 persona, me këtë ka vënë në rrezik shëndetin dhe jetën e njerëzve. Ngjarja është konstatuar gjatë kontrollit të ushtruar nga personat kompetent nga Inspektorati Shtetëror i Tregut.

Advertisement

Prokurori kompetent për personat fizik ka propozuar 100 gjoba ditore në vlerë prej 20 eurove, derisa për të akuzuarin si person juridik është propozuar dënim në vlerë prej 300.000 denarë.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like