Prokurori Joveski: “Monstra”, nuk u montua

Prokurori Publik Republikan, Lubomir Joveski, në një intervistë për “Deutsche Ëelle” foli për rastin “Monstra”. Ai tha se autorët u akuzuan në bazë të provave të qëndrueshme dhe të padiskutueshme. Ai tha se procedura e përsëritur e rastit hoqi dyshimet për një rast të montuar.

“Së pari, unë do të doja të them se perceptimi i publikut është i gabuar që vendimi u rrëzua vetëm për shkak të ekzistencës së mundshme të bisedave të përgjuara. Pas apelimit të të pandehurve, Gjykata Supreme konstatoi se vërtetësia e fakteve vendimtare u vu në dyshim serioz dhe tregoi se gjatë rigjykimit ishte e nevojshme për të rindërtuar ngjarjen dhe nga pikëpamja e dëshmisë së dëshmitarit të rrezikuar, se mbrojtjes nuk iu lejua ekspertizë mbi automjetin, gjë që shkel parimin e barazisë së armës, por edhe të rrethanave të tjera nga gjendja e vërtetuar faktike ”, thotë Joveski.

Advertisement

Ai theksoi se nuk ka fitues ose humbës në çështjen gjyqësore. “Për shkak të viktimave dhe të dëmtuarve, autorët duhet të sillen para drejtësisë dhe se duhet të bëhet në një mënyrë ligjore dhe me prova të forta dhe të qëndrueshme. “Gjëja më e rëndësishme është që autorët e këtij krimi të rëndë të akuzohen në bazë të provave të padiskutueshme dhe të qëndrueshme në një procedurë ligjore”, tha prokurori publik.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like