Breaking News :

nothing found
01-02-2023

Pas ministrit Hoxha, edhe ministri Bekteshi i propozon Qeverisë të anulohet koncesioni në Konjare

Advertisement

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, ka kërkuar deri në Qeveri që të anulohet eksploatimi i tokës në fshatin Konjare.
Në raportin e përgatitur nga Inspektorët e Ambientit Jetësor dhe të Bujqësisë, thuhet se koncensioneri nuk i’u është përmbajtur vendimit dhe masave për mbrojtjen e ambientit jetësor të përcaktuara nga rregulloret në fushën e mjedisit.
Në Konjare të Mesme, gërryerja e tokës ka filluar që nga viti 2008, e që atëherë banorët kanë protestuar që të ndalet nxjerrja e rërës nga lumi dhe dëmtimi i natyrës.
Muaj më parë edhe ministri i bujqësisë, Arjanit Hoxha në qeveri kishte propozuar që të ndalohet punimet dhe të anulohet koncensioni në Konjare./Nmk-post/

Advertisement

Read Previous

Kush do ta zëvendësojë Merkelin? Tensione mes konservatorëve gjermanë

Read Next

Deliu e PDK-së: Kemi një presidente që nuk e njeh luftën e UÇK-së