Pamjet shokuese nga Gaza, fëmijët e uritur zgjasin duart për ushqim

Estimated read time 1 min read

Kanë kaluar pothuajse pesë muaj nga sulmi ajror dhe tokësor i Izraelit në Rripin e Gazës dhe shpërngulja masive e miliona njerëzve. Mungesa tragjike e ushqimit, ujit dhe kujdesit mjekësor ka çuar në atë që Kombet e Bashkuara e përshkruajnë si një krizë ekstreme ushqimore.

Programi Botëror i Ushqimit i OKB-së ka ndërprerë dërgesat e ushqimit në Gazën veriore, ndërkohë që ndihma humanitare hidhet në enklavën palestineze në përgjithësi. OKB-ja kërkon që të sigurohen korridoret humanitare, por kjo nuk është e mundur në një kohë kur Palestina po përjeton një fatkeqësi humanitare.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like