Breaking News :

nothing found
08-06-2023

Me flokë të gjata dhe me mjekër, kështu dukej Albin Kurti në vitin 1998(FOTO)

Advertisement

Në prag*un e l u f t ë s  në Kosovë, pu*shtuesi serb kishte përjashtuar studentët shqiptarë nga Universiteti i Prishtinës, duke lejuar atë vetëm për studentët serbë.

Pas kësaj situate, zhvillimi i studimeve për shqiptarët ishte organizuar nëpër shtëpi private, ndërsa pas disa muajsh me pre*sionin ndërkombëtar, Serbia kishte pranuar që studentët shqiptar të ktheheshin në Universitetin e Prishtinës dhe të mësonin në gjuhën shqipe, por kjo marrëveshje për Albin Kurtin që atëherë përfaqësonte këta studentë ishte e mangët.

Kurti kundërshtonte këtë marrëveshje, pasi sipas saj studentët shqiptarë dhe serbë do të mësonin në dy ndërrime të ndryshme dhe kjo nuk e siguronte atë se studentët shqiptarë nuk do t’i nënsht*roheshin dhunës së pushtetit.

“Studentët shqiptarë dhe serbë do të jenë në dy ndërrime të ndryshme, gjë që është e papranueshme për ne, sepse nga këndvështrimi ynë, këndvështrimi ynë jo i dhu*nshem, është një lloj aparteidi”, thoshte Kurti për mediat e huaja në vitin 1998.

Advertisement

Read Previous

378 testime në Maqedoni 46 rezultuan pozitiv, ja sa ka të vdekur dhe të shëruar

Read Next

Ivica Daçiç: S’do lejojmë që Bosnja e Hercegovina të njohë Kosovën