• 01-12-2021

OEE Maqedoni: Tërmetet ndodhin si pasojë e mbushjes dhe zbrazjes së pakontrolluar të liqeneve

Nëpërmjet një njoftimi të Odës Ekonomike për Energjetikë (OEE) thuhet se tërmetet vinë si pasojë e mbushjes dhe zbrazjes  së pakontrolluar të liqeneve.

Ata rikujtojnë se e njëjta ka ndodhur gjatë vitit 1963 kur ka pasur shumë reshje të shiut dhe më pas ka ndodhur tërmeti i madh, njofton Telegrafi Maqedoni.
“Sot në orën 4:54, tërmeti në Mavrovë me 5.5 ballë është pasojë e liqenit të zbrazur që një rendi mbushet dhe kjo ngarkon pllakën tokësore”, thonë nga OEE.
Ata po ashtu bëjnë thirrje që të merren parasysh mendimet e Odës Ekonomike për Energjetikë.

Read Previous

Samiti i Sofjes nuk ndryshon pozicionin bullgar ndaj Shkupit

Read Next

Qeveria e Maqedonisë emëron 19 avokatë shtetërorë, gjashtë prej tyre janë shqiptar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: