Breaking News :

nothing found
04-12-2022

Në Krivollak filloi shkatërrimi i 12.700 bombave të gjetura në Manastir

Advertisement

Deri më sot, 12.700 bomba të gjetura nga Lufta e Parë Botërore në Manastir po shkatërrohen në Krivollak.

Ministria e Mbrojtjes informon se ata kanë kërkuar një vlerësim paraprak të emisioneve të grimcave të pezulluara nga shpërthimi i shpërthimeve, nga laboratori “Ambikon” në Universitetin “Goce Dellçev” nga Shtipi.

Analiza, e udhëhequr nga Dejan Mirakovski, i kryer duke përdorur faktorët e emisionit, tregoi se shpërthimet nuk do të shkaktojnë ndryshim në cilësinë e ajrit në mjedisin më të gjerë të vendit të provës Krivollak.

Shkatërrimi do të bëhet gradualisht në 4 termine këtë muaj – më 15, 18, 22 dhe 23 dhjetor, ndërsa disa termine të tjerë janë në janar 2021.

Advertisement

Read Previous

Prishtinë, Golf 7-shi përfundon ma katër rrotë përpjetë

Read Next

Qeveria sjell vendim: Objektet hotelierike të punojnë deri në ora 18:00