Në institutin e Filmit Danez premierë e filmit ,,RRËNJËT SHQIPTARE-DHEU DANEZ”

Në bashkëpunim me institutin danez të filmit dhe me ish ministrinë e diaspores të Republikes së Maqedonisë Veriore,përkatësisht ish ministrin Edmon Ademi sot në Kopenhagë shfaqet filmi “Rrënjet Shqiptare-Dheu Danez” të regjisorit Ixhet Lutfiu, përcjell nmk-post

Ixhet Lutfiu ka punuar më se 30 vite si gazetar dhe udhëheqës në Radio Televizionin “Zëri i Kosovës” dhe duke shfrytëzuar arkivin e këtij mediumi për të krijuar një narracion që përfshinë historikun 53 vjeçar të shqiptarëve në Danimarkë dhe kontributin e danezve ndaj çështjes së përgjithshme shqiptare

Në institutin e Filmit Danez për premierën e filmit ,,RRËNJËT SHQIPTARE-DHEU DANEZ,, të regjisorit Ixhet Lutfiut. Historia e shqiptarëve te Danimarkës dhe marëdhenjet SHQIPTARO-DANEZE.
Kontribut të vecantë në këtë projekt ka dhënë atdhetari,veprimtari i cështjes kombëtare Ibrahim Xhemajli

Advertisement

Gjithashtu meritë veçantë në në promovimin e këtij evenimenti ka veprimtari i madh Fexhri Asipi – Abrashi./nmk-post

 

 

 

Advertisement
Advertisement

You May Also Like