Breaking News :

nothing found
01-02-2023

ASH-AAA kërkojnë zgjedhje të parakohshme

Advertisement

Pushteti është vendosur para kërkesës së zëshme të opozitës për zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe kjo për disa arsye. Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa vlerëson se mungesa e shpeshtë e kuorumit në Kuvend e bën të vështirë jo vetëm funksionimin e brendshëm të shtetit por e nxjerrë të dobët atë edhe në raportet ndërkombëtare.

Qeveria teknike e zgjeruar është mundësia më e mirë që do mundësojë ndarjen e përgjegjësive nga të gjithë për kompromiset që duhet të bëhen, sidomos në raport me Bullgarinë që për pasojë vendi po rrezikon humbjen e mundësisë për fillim të negociatave me BE-në, por edhe në raport me menaxhimin e situatës së shkaktuar nga COVID-19 – thonë nga Koalicioni ASH-AAA.

Sipas tyre, Qeveria teknike e zgjeruar duhet të ketë mandat deri në zgjedhjet e rregullta lokale në tetor kur do të organizohen njëkohësisht edhe zgjedhje të parakohshme parlamentare.

Edhe opozitarja maqedonase VMRO-DPMNE përmes kreut të saj Hristijan Mickoski ditë më parë e bëri të ditur kërkesën e saj për zgjedhje të reja. Arsye e mjaftueshme për këtë, sipas Mickoskit është kontesti me Bullgarinë dhe situata e përgjithshme me virusin.

Menjëherë t’i lëshojnë pozitat dhe të organizojnë zgjedhje të parakohshme në të cilat qytetarët të mund të zgjedhin, në afatin që do ta caktojnë autoritetet shëndetësore – u shpreh Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së.

Advertisement

Read Previous

Në institutin e Filmit Danez premierë e filmit ,,RRËNJËT SHQIPTARE-DHEU DANEZ”

Read Next

KSI pritet të diskutoj për masat e reja restriktive, përfshi edhe orën policore