Merkel: Me Biden president, hapësira e marrëveshjes politike me SHBA po zgjerohet përsëri

 

Kancelarja gjermane Angela Merkel, me rastin e përurimit të presidentit të SHBA-së Joseph Biden, vlerësoi se ekziston përsëri një “hapësirë më e gjerë e marrëveshjes politike” që mundëson bashkëpunim më të mirë.

 

 

Kjo, siç shtoi ajo në konferencën për shtyp, konfirmohet nga vendimet e para që presidenti i ri tashmë ka marrë.

“Bashkëpunimi në organizatat ndërkombëtare është përsëri i mundur, si dhe, për shembull, në Marrëveshjen e Parisit mbi Ndryshimin e Klimës ose Organizatën Botërore të Shëndetësisë,” shpjegoi ajo.

Merkel gjithashtu theksoi se ardhja e presidentit të ri nuk mund të llogarisë vetëm në pozicione të harmonizuara, por edhe në diskutime se si të bëjmë gjëra të mira për të dy vendet, pasi që presidenti Biden përfaqëson interesat e Shteteve të Bashkuara dhe Gjermanisë.

Advertisement

“Evropa, natyrisht, do të duhet të marrë më shumë përgjegjësi, jo vetëm ushtarake, por edhe diplomatike. “Por lajmi i mirë është – ne jemi gati dhe BE është e gatshme,” tha kancelarja gjermane.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like