Kur fati të vjen nga qielli. Ja sa milion dollarë i solli këtij njeriu

Një indonezian shiti një meteorit që shpoi çatinë e shtëpisë së tij për më shumë prej 1.85 milion dollarë. Ngjarja u raportua në llogarinë e njohur në twiter Latest in Space, raporton NMK-Post.

Joshua Hutagalung, 33 vjeç, punonte në oborrin e shtëpisë së tij në Fr. Sumatra, kur një meteorit theu çatinë e shtëpisë së tij, u rrotullua dhe u ul në oborr.

“Kur e mora atë, guri ishte akoma i ngrohtë. Unë e solla atë në shtëpi,” i tha Hutagalung gazetës lokale Compass. Burri gjithashtu postoi foto në Facebook, të cilat tregojnë se ku fragmenti i hapësirës shpërtheu në çatinë e kallajit të shtëpisë.

Advertisement

Kondriti i rrallë i karbonit CM1 / 2 me peshë rreth dy kilogramë u vlerësua nga ekspertët në 1,858,556 dollarë dhe tërhoqi vëmendjen e specialistit amerikan Jared Collins. Ai e bleu atë dhe më pas ia shiti koleksionistit amerikan Jay Piatek.NMK/Post.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like