Kujdes – mashtrim i ri: Hidhen sipër veturave dhe shtiren si të lënduar për të marr para nga shoferët

Tre mashtrues hidhen para veturave dhe aktrojnë kurse janë lënduar nga përplasja veturave në fjalë. Personat në fjalë veprojnë rrugëve të kryeqytetit të Maqedonisë Veriore, Shkup, dhe deri më tani kanë pasur sukses, duke ju marrë shoferëve shuma të konsiderueshme të parave, shkruan Sloboden Peçat, transmeton NMK-Post. Sipas këtij mediumi policia ka informacione se në Shkup ekziston skema e ashtuquajtur “mashtruesit e trafikut” apo “mashtruesit kinez”, por deri më tani ata nuk kanë arritur të kapin autorët. Jozyrtarisht, deri më tani, tre burra të moshës 35 deri 55 vjeç janë regjistruar në Shkup dhe Strumicë “që veprojnë” në terren, por deri më tani ligji nuk mund të bëjë asgjë për ta. Nuk dihet sa para kanë marrë nga viktimat deri më tani.
Dy qytetarë të Shkupit “operojnë” në vendkalimin për këmbësorë afër ndërtesës së Kryqit të Kuq, pra në ndërtesën e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë, ndërsa një burrë nga Strumica “operon” në vendkalimin për këmbësorë përballë T.C. Globale Sipas një bashkëbiseduesi-shofer taksie nga Shkupi, viktimë e këtij mashtrimi, vetëm ai mbeti me 3,000 denarë më pak për të shpëtuar nga problemet me ligjin.

Mashtruesi “kinez” nga Strumica ka pasur, siç kemi mësuar, disa mashtrime të suksesshme deri më tani, dhe dy prej tyre ishin të pasuksesshëm. E fundit ndodhi dje, kur ai qëllimisht u hodh para një makine dhe kërkoi para nga shoferi për një dëmtim të pretenduar në gjoks. Pasi shoferi nuk pranoi t’i jepte shumën që po kërkonte, këmbësori i dyshuar i dëmtuar thirri policinë dhe filloi të shtiret para tyre se ishte shumë i plagosur dhe kërkoi një ekzaminim urgjent në një spital. Sidoqoftë, nuk u gjet asnjë lëndim gjatë ekzaminimit, pas së cilës policia lejoi këmbësorin të shkonte në shtëpi pa ndonjë pasojë ligjore.
Ndryshe nga ai, të ashtuquajturit Mashtruesit “kinezë” punojnë së bashku në kalimet e këmbësorëve. Ata qëndrojnë përballë njëri-tjetrit. Kur ata “zgjedhin” një automjet, të dy drejtohen drejt tij. Nëse shoferi përpiqet t’i anashkalojë ato në vendkalim, njëri prej tyre kthehet prapa, duke e vënë veten në rrezik. Sapo automjeti ndalet shpejt ose gomat gërvishten, njëri prej tyre bie me duar mbi veturë dhe bën sikur është i dëmtuar.

Advertisement

– Gjoja, personi i dëmtuar shtrihet në tokë, qan dhe bërtet me të madhe se i dhemb në gjoks, dhe “partneri” i tij përkulet përsëri nga dhimbja se është dëmtuar në këmbë. Skenë shumë e pakëndshme. Ju nuk jeni në gjendje të provoni se nuk i keni lënduar ata dhe nuk ia vlen të keni një kamera sigurie në automjet, sepse policia nuk e merr atë si provë. Një nga personat e dyshuar të plagosur u ngrit përpara automjetit tim ndërsa unë isha në këmbë dhe nuk mund të besoja se njerëzit kishin rënë pa i lënduar unë. Ai më tha që t’i paguaj për dëmtimin e tyre, përndryshe ata do të thirrnin policinë dhe do të më padisnin mua – thotë viktima.

Bashkëbiseduesi mezi i bindte ata që të merrnin 3,000 denarë që kishte në dorë. – Ata morën paratë dhe dyshohet se u larguan gjoja se duke çaluar. Ata nuk kaluan as 200 metra, lëvizën pa asnjë problem. Atëherë kuptova se isha mashtruar – thotë shoferi i taksisë Igor Popovski, vik*timë e mashtruesve “kinezë” të Shkupit. Popovski thotë se në biseda me kolegë dhe të njohur, shumë janë mashtruar nga të njëjtit mashtrues.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like