Kër cënohet me jetë Fatime Fetai

Advertisement

Komiteti i Helsinkit në Maqedoninë e Veriut ka përgatitur raport lidhur me protestën kundër dënimeve në rastin “Monstra”, ku thekson parregullsitë dhe nxitjen e inci*denteve si nga policia, poashtu edhe nga protestuesit. Kjo organizatë kërkon dënime edhe për protestuesit edhe për policët që kanë shkaktuar inc*idente. Komiteti i Helsinkit vëren se prej dy sul*meve ndaj gazetarëve, njëri nga ana e policisë dhe njëri nga protestuesit, MPB ka informuar vetëm për gazetarin e sul muar nga protestuesit, transmeton gazeta Lajm.

Poashtu KH potencon se kjo ngjarje ishte një nga temat kryesore në opinion, kurse rrjetet sociale “vlonin” nga gjuha e urr*ejtjes.
“Analiza e komenteve të bëra në portalet me ndikim në gjuhën shqipe dhe maqedonase, për fat të keq na kthen në retorikën dhe narrativin e para/pas kon*fliktit të vitit 2001.
Mbizotërojnë kër*cënime me jetë ndaj disa liderëve politikë, e veçanërisht ndaj prokurores publike Fatime Fetai, si dhe thirrje për bashkim në baza etnike për zgjidhje të dhu*nshme të raporteve me bashkësi tjetër dhe ngjashëm”, thuhet mes tjerash në raport.

Advertisement

Read Previous

Mexhiti: Grubi ka uzurpuar partinë, do të bëhet kryetar i padiskutueshëm i saj

Read Next

Sonte është Nata e Madhe e Miraxhit

%d bloggers like this: