Breaking News :

nothing found
29-03-2023

KANADA DO MARR 1.2 MILION EMIGRANT GJATË 3 VITEVE TË ARDHSHME

Advertisement

Kanadaja ka në plan të marrë më shumë se 1.2 milionë emigrantë të rinj gjatë tre viteve të ardhshme, tha Ministri federal i imigracionit të premten, ndërsa vendi përpiqet të mbushë boshllëqet në tregun e tij të punës dhe të nxisë ekonominë, të dy të goditur rëndë nga pandemia COVID-19.

Duke folur para gazetarëve në Otava, Ministri i Emigracionit Marco Mendicino tha se qeveria federale synon të pranojë 401,000 banorë të rinj të përhershëm në 2021, 411,000 të tjerë në 2022 dhe më pas 421,000 në 2023.

Kanadaja ka nevojë për më shumë punëtorë, tha ai, ‘dhe emigracioni është mënyra për të arritur atje’.
“Para pandemisë, qëllimi i qeverisë sonë për të çuar ekonominë përpara përmes emigracionit ishte ambicioz. Tani është thjesht jetike”, tha Mendicino, i cili paraqiti objektivat e rinj të emigracionit

Advertisement

Read Previous

DOLI NGA BURGU PERSONI QË IA SHKULI FLOKËT SHEQERINSKËS

Read Next

BABAI RREH DY DJEMT E TIJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *