Interesim i Serbëve për Ismail Kadarenë

Sonte në Beograd, lexuesve serbë, që gjithnjë e më shumë janë duke shfaqur interesimin për veprat e shkrimtarit tonë të madh Ismail Kadaresë, do t`u prezantohen romanet e tij “Gjenerali I ushtrisë së vdekur” dhe “Pallati I ëndrrave” që janë përkthyer në gjuhën serbe. Rreth perceptimit të letërsisë së tij, do të flasin Olimbi Velaj – poete dhe lektore e letërsisë dhe shkrimit kreativ në Katedrën për Letërsi në Universitetin e Durrësit dhe bashkëpunëtore e Katedrës së Albanologjisë dhe Fakultetit Filologjik në Beograd, Rigels Halili antropolog kulturor, filolog dhe historian, profesor në Universitetin e Varshavës dhe Agim Baçi kryeredaktor I revistës “Medius” dhe kolumnist I të përditshmes “Panorama” në Tiranë.  /KlanMacedonia

Advertisement

https://www.youtube.com/watch?v=M9Ld665QJ0k&feature=emb_title 

Advertisement
Advertisement

You May Also Like