Breaking News :

nothing found
19-08-2022

Filipçe: Po përgatiten listat e vaksinimit

Advertisement

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, deklaroi dje se tashmë janë përgatitur listat e punëtorëve shëndetësorë dhe të sëmurëve kronikë të cilët do të jenë të parët që do të vaksinohen, përcjell nmk-post.com

Ministri Filipçe informoi se janë përgatitur listat e punëtorëve shëndetësorë dhe të sëmurëve kronikë që do të vaksinohen së pari. Sipas Planit Kombëtar të vendosur për Imunizimin e Popullsisë, vaksinimi kundër KOVID-19 do të zbatohet në tre faza. Në fazën e parë, është planifikuar të vaksinohen profesionistë shëndetësorë që janë në vijën e parë të reagimit në mjediset e spitalit me një rrezik të lartë dhe shumë të lartë të marrjes dhe transmetimit të infeksionit. Në këtë fazë, është planifikuar të vaksinohen grupet e mëposhtme prioritare: të rriturit e moshuar me rrezik të lartë të zhvillimit të sëmundjes, komplikime dhe rezultat i vdekjes, të përcaktuara nga rreziku bazuar në moshë, personat më të vjetër se 70 vjeç.

Advertisement

Read Previous

COVID, më shumë të shëruar se të infektuar gjatë javës së fundit në vend

Read Next

Durmishi: Do përmirësojmë skandalin e Teuta Arifit me studentët