• 20-10-2021

Filipçe: Po bëjmë përpjekje që të ulim dhunën në familje

Kriza me Kovid-19 ka go*ditur të gjitha sistemet shëndetësore. Izolimi gjatë karantinave të gjata kanë rezultuar me rritje të numrit të dhu*nës në familje. Çdo ditë regjistrojmë raste të këtilla në ambulancën online në Klinikën për psikiatri, ka shkruar në profilin e tij zyrtar në Facebook, Venko Filipçe.

Bashkë me sektorin joqeveritarë kemi hapur tri qendra për vik*timat e dhu*nës se*ksuale, në pajtim me Konventën e Stambollit dhe atë në Shkup, Tetovë dhe Kumanovë.

“Dëshiroj që gratë ta dinë se ku mund të drejtohen dhe të marrin ndihmë adekuate profesionale. Ato asnjëherë nuk janë vetëm, përmes institucioneve ata kanë mbështetjen tonë më të madhe”, tha Filipçe.

Read Previous

Hoti e thërret Osmanin në telefon, i uron shërim të shpejtë nga COVID-19

Read Next

A do të hyjë nga e premtja Prilepi në karantinë?

%d bloggers like this: