Breaking News :

nothing found
19-08-2022

“E Majta” bllokon propozim-ligjin për letërnjoftime të propozuar nga Lëvizja Besa

Advertisement

“E Majta” bllokon propozim-Ligjin për letërnjoftime të propozuar nga Lëvizja Besa me të cilin parashikohet vendosja e grafës së përkatësisë etnike në letërnjoftime. Dy deputetët e kësaj partie kanë propozuar 1.230 amendamente.

Njëri nga amendamentet është i VMRO-DPMNE-së. Lëvizja Besa si propozues dyshon se prapa mijëra amendamenteve qëndron një skenar për bllokimin e ligjit. Deputeti Fadil Zendeli thotë se ditëve në vijim do ta dekonspirojnë qëllimin e opozitës maqedonase.

“Këtu ka një prapaskenë dhe konspiracion i cili është paksa më i gjerë dhe besoj se në periudhën në vijim me siguri se gjërat do të qartësohen, do të kemi më shumë informacion se çfarë nënkupton deponimi i këtyre amendamenteve ndaj realizimit të një iniciative që nuk dëmton asnjë subjekt politik dhe asnjë etni. Është thjeshtë pjesë e një realiteti shoqëror dhe shtetëror që Maqedonia e Veriut e ka si një vend multi-etnik”, tha Fadil Zendeli, deputet i Lëvizjes Besa.

Arsyet e partisë “E Majta” janë se me vendosjen e përkatësisë etnike, vendi shkon në kundërshtim me vlerat Evropiane. Sipas tyre vetëm 20 shtete në botë kanë të vendosur grafën e përkatësisë etnike dhe fetare në dokumentet personale./Telegrafi

Advertisement

Read Previous

Ja sa të infektuar u regjistruan sot me Covid-19 në Maqedoni

Read Next

6 mijë turistë të huaj e kanë vizituar vendin në dhjetor të vitit të kaluar