Dy persona vdiqën në burg, shteti do të paguajë dëmshpërblim

Dy romë, gjatë vitit 2017, në rrethana të panjohura kishin vdekur në burgun e Idrizovës. Rasti kishte shkuar në Gjykatën e Starburgut dhe tashmë është sjellë vendim në favor të palës së dëmtuar, për çfarë shteti i Maqedonisë së Veriut rrezikon të paguajë të dëmshpërblim për 24 mijë euro.

Këtë e kanë njoftuar nga Qendra Evropiane për të Drejtat e Romëve.

“Adrias Rexhepov, rom, 21-vjeçar, ka vdekur në Burgun e Idrizovës, Shkup më 11 mars të vitit 2017-të. U njoftua se ka vdekur nga mbidoza e metadonit, edhe pse nuk ka qenë përdorues i drogës. Ka dëshmi, se orët para vdekjes së tij, Rexhepov ka qenë i ekspozuar ndaj torturës. Prindërit e tij do të marrim dëmshpërblim prej 6 mijë euro ndaras. Jusinov Erdal, 25-vjeçar i cili ka vdekur më 27 mars të vtit 2017-të, në burgun e Shtipit, pasi disa orë para se të vdiste, nuk i është dhënë ndihmë mjekësore.

Advertisement

Jusinov ka qenë i martuar dhe baba i dy fëmijëve. Edhe në këtë rast ka dëshmi se viktima është malltretuar nga ana e rojës së burgut dhe mjekësve. Motra e tij do të marrë dëmshpërblim 12 mijë euro”; thuhet në njoftimin e QEDR-së.

Nga Qendra, shtojnë se këto dy vrasje ishin seri e katër vrasjeve të dyshimta brenda 9 muajve gjatë vitit 2017./TV21

Advertisement
Advertisement

You May Also Like