Breaking News :

nothing found
28-03-2023

DAP-i publikoi listën e borxhlinjve, shuma totale e borxhit është 167 milion euro

Advertisement

Drejtoria e të Ardhurave Publike publikoi listën e re të borxhlinjve që duhej të pauanin deri më 31.08.2020 dhe të papaguara deri më 30.11.2020 në bazë të TVSH-së, tatimit të fitimin, tatimit mbi të ardhurat personale, kontributeve, akcizave dhe detyrimeve doganore, njofton Portalb.mk.

Shuma totale e borxhit është:

  • Më shumë se 120,000 denarë për persona fizik dhe vetëpunësuar
  • Më shumë se 300,000 denarë për persona juridikë,

Në listën e publikuar të borxhlinjve janë 2,017 borxhlinj – persona juridikë (më shumë me 53 nga lista e mëparshme) dhe 2,856 persona fizikë (më shumë me 137 nga lista e mëparshme)

Borxhi total neto i publikuar në listë është 10.325.432.212 denarë (167 milion euro) më shumë për 369.834.509 denarë (6 milion euro) sesa lista paraprake.

Është vërejtur se në listën e borxhlinjve ka një numër të madh të ndërmarrjeve publike. Midis tyre janë “Pyjet Kombëtare” me një borxh prej 188 milion denarësh (3 milion euro), Ndërmarrja për mirëmbajtjen dhe mbrojtjen e rrugëve magjistrale dhe rajonale me një borxh prej 180 milion denarësh (2.9 milion euro), NP për aktivitete komunale – Gostivar me një borxh prej 224 milion denarësh (3.6 milion euro) dhe Ndërmarrja Publike komunale Tetovë me një borxh prej 160 milion denarësh ose 2.6 milion euro.

Advertisement

Read Previous

Grubi: Administratorët të cilët kanë kryer fakultet, do tu njihet menjëherë

Read Next

Flet Valon Syla pas sulmit fizik ndaj tij: Jam mirë me shëndet