• 25-10-2021

Covid-19, vaksina e Pfizer-BioNTech arrin 95% efektivitet

FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, “COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only” and a medical syringe are seen in front of a displayed Pfizer logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Pfizer-BioNTech përmirëson vaksinën kundër Covid-19 duke arritur 95% efikasitet për moshën e mesme dhe 94% për personat mbi 64 vjeç. Kështu kompania ka përmbushur kriteret e sigurisë të nevojshme për autorizim urgjent për përdorim.

Analiza përfundimtare e efikasitetit të vaksinës tregoi se niveli i mbrojtjes arrin 95% brenda 28 ditëve nga doza e parë – pasi rezultatet e provave të fazës së tretë u publikuan javën e kaluar.

“Nuk ka asnjë shqetësim serioz në lidhje me sigurinë” thuhet në analizë, ku vetëm 2% nga 43,000 vullnetarë kanë raportuar dhimbje koke dhe 3.7% kanë raportuar lodhje, thonë nga kompanitë.

Më 9 nëntor, Pfizer u bë kompania e parë në botë që përfundoi Fazën 3 të provave të vaksinave kundër  koronavirusit, që fillimisht kishte treguar 90% efikasitet.

Read Previous

Kush ka qen në shtëpi, është më i rezikuar për tu infektuar me Covid

Read Next

Zaev: Ora policore të filloj nga ora 17 ose 18

%d bloggers like this: