Kush ka qen në shtëpi, është më i rezikuar për tu infektuar me Covid

Kush ka qen në shtëpi është 78% më i rrezikuar të infektohet me COVID-19. Ky është rezultati i një studimi të bërë në Spanjë. Studiuesit spanjollë u përpoqën të gjenin sjellje karakteristike tek njerëzit për të përllogaritur sa mundësi kishin për t’u infektuar. Dhe rezultoi se sjellja e ushqimeve në shtëpi si dhe shëtitja e qenit rriste rrezikun për t’u infektuar. Kjo pasi qeni mund ta transmetonte virusin pasi prekte sipërfaqe të kontaminuara dhe nuk kujdeset për higjienën njësoj si njeriu./tvklan.al

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like