Biden: Respekt për të gjithë ata që kanë veshur uniformën e Forcave të Armatosura të Shteteve të Bashkuara

Sot, ne si komb duhet t; ndalemi për të nderuar shërbimin, trimërinë dhe angazhimin e të gjithë atyre që kanë veshur uniformën e Forcave të Armatosura të Shteteve të Bashkuara. Ata qëndrojnë si pjesë e një zinxhiri krenar të patriotëve luftëtarë që arrijnë në ditët më të hershme të republikës sonë, secili duke marrë misionin e shenjtë për të mbrojtur vlerat më të larta të kombit tonë, lirinë dhe demokracinë. Gratë dhe burrat që kanë luftuar dhe sakrifikuar për vendin tonë janë heronj, kurse ne të tjerëve u kemi borxh të pa paguar. Ata kanë fituar falënderimet tona dhe mbi të gjitha respektin tonë.
Për shumë vite, kam thënë se ne si komb kemi shumë obligime, por kemi vetëm një obligim vërtet të shenjtë: t ‘ i përgatisim dhe pajisim me trupat që i dërgojmë në dëm, dhe të kujdesemi për ta dhe familjet e tyre kur kthehen në shtëpi … Për veteranët tanë, kjo do të thotë të sigurojmë një të ardhme sigurie, mundësie dhe dinjitet; kujdes shëndetësor i klasit botëror të ofruar nga VA, me gratë dhe veteranët, LGBTQ+, që marrin kujdes kulturalisht kompetent; dhe duke adresuar krizën e shëndetit mendor dhe epideminë e vetëvrasjeve që pretendojnë gjithashtu shumë veteranë dhe anëtarë të shërbimit tonë. Duhet t ‘ ia bëjmë të qartë të gjithëve që vuajnë nga plagët e pashoqa se ka nder dhe forcë për të arritur ndihmë. Dhe duhet të sigurohemi që asnjë veteran të mos jetë i mbyllur nga trajtimi për kushte që lidhen me ekspozimet toksike ose dëmtimet traumatike të trurit të përjetuara në krye të detyrës. Plotësimi i premtimeve tona për veteranët dhe familjet ushtarake, kujdestarët dhe të mbijetuarit është kritike për sigurinë tonë kombëtare, sepse kështu do të sigurohemi që brezat e ardhshëm të vazhdojnë vullnetarisht të shërbejnë.
Për familjen Biden, ky është edhe një angazhim personal. Mësuam se çfarë do të thotë vërtet të jesh pjesë e një familje ushtarake vitin që Beau u vendos në Irak me njësinë e tij të Gardës Kombëtare. Luteshim çdo natë dhe mëngjes për sigurinë e tij, dhe na mungonte në çdo mbledhje familjare ose kur i fusnim fëmijët natën. Ishte e vështirë. Më dhembi. Këto janë sfida me të cilat shumica e familjeve amerikane nuk duhet të përballen kurrë. E megjithatë, unë dhe Jill ishim vazhdimisht të frikësuar kur vizitonim me anëtarë të plagosur të shërbimit në Krishtlindje ose duke pritur veteranë në shtëpinë tonë për darka, në krenarinë që ushtarët tanë dhe veteranët ndjehen në shërbim të tyre, dhe në kuptimin e detyrës së tyre pa masë. Ata janë më të mirët absolut të vendit tonë.
Advertisement
Këtë ditë të Veteranëve, ndjej peshën e plotë të nderit dhe përgjegjësisë që më është besuar nga populli amerikan si president i ardhshëm, dhe betohem të nderoj detyrimin e shenjtë të vendit tonë. Të gjithë veteranëve tanë krenarë, ta dini se unë do të jem një kryekomandant që respekton sakrificën tuaj, kupton shërbimin tuaj, dhe që kurrë nuk do t ‘i tradhtojë vlerat që luftuat aq guximshëm për t’ i mbrojtur. Unë kurrë nuk do t ‘ ju trajtoj juve dhe familjet tuaja me asgjë më pak se sa nderin që meritoni.
Advertisement
Advertisement

You May Also Like

+ There are no comments

Add yours