Breaking News :

nothing found
18-08-2022

Ankohen Serbët: Ne u japim vaksina ndërsa maqedonasit na sjellin Coronën në Vranjë!

Advertisement

Relaksimi i popullatës lokale, por edhe pushtimi i turistëve nga Maqedonia, sidomos gjatë fundjavëve, tregohen si arsyet kryesore për rritjen e numrit të rasteve të reja të Kovid-19 në Vranje.

Jo vetëm se ka ngutje dhe nxitim në Lidl, të cilën unë personalisht mund ta shihja, por shumë mysafirë nga ai vend vijnë në restorantet në Vranje. Masat duhet të zbatohen për të gjithë, përfshirë edhe shtetasit e huaj. “Është mirë dhe e dobishme për tregtarët dhe për vendin nga vijnë njerëzit, por duhet të kemi kujdes nga kjo,” paralajmëroi epidemiologu Branislav Tiodoroviç për Radio Televizionin e Serbisë pasi vizitoi Shtabin e Krizave në Vranje.

Agjencitë e udhëtimit organizuan turne pazar në Vranje, pasi testet PCR për hyrjen në Serbi u shfuqizuan. Numri i pacientëve zakonisht rritet në Serbi, Gjithashtu, Ata kanë deri në 2,000 raste në ditë.

Në Serbi, spitalet po mbushen përsëri dhe rastet gjithnjë e më të vështira po mbërrijnë tek ne. Numri i pacientëve të shtruar në spital me Covid-19 po rritet, thotë drejtori i Klinikës për Sëmundje Infektive dhe Tropikale, Dr. Goran Stevanoviç, pas takimit me Ministrin e Shëndetësisë.

Nga 1,810 raste të reja në 24 orët e fundit, 70 janë nga Vranje, duke e bërë qytetin rreth njëqind kilometra nga Shkupi i pesti në Serbi.

Advertisement

Read Previous

Pendarovski: Nuk pajtohem që përkatësia etnike të qëndrojë në letërnjoftime

Read Next

Lube Boshkoski sërish do të gjykohet për “Fushatën”