A do të ketë Shkupi , Transit të shpejtë me Autobus

Estimated read time 2 min read

BRT-transporti nuk behet fjale sepse do priten 7000 peme dhe kalon edhe nje gyp kryesor te ujit
Transporti BRT nuk do të mbështetet nga këshilltarët e qytetit Green Humane pasi mbi 7000 pemë duhet të priten. Sipas këshilltares Dragana Velkovska, kjo nuk guxon të lejohet, sidomos duke pasur parasysh se sa i ndotur është Shkupi gjatë ditëve të dimrit.
“BRT do të nënkuptojë, vetëm për një rrugë, shkatërrimin e 7,000 pemëve të rritura të shëndetshme.” Më thuaj, a mendon se një qytet si Shkupi, i cili shpesh është qyteti më i ndotur në botë, mund të përballojë të humbasë gjelbërimin e shëndetshëm? A mendoni se mund të lejohet humbja e jetëve njerëzore sepse ruajtja e gjelbërimit është prioriteti i parë kudo në botë, veçanërisht për një qytet si i yni që është në gjendje lufte duke marrë parasysh se sa qytetarë vdesin si pasojë e ajrit të ndotur. Jemi jashtëzakonisht kundër zgjidhjeve pa analizë të thellë dhe pa konsultim me qytetarët”, tha ajo.
Ai përkujtoi se Partizanska është tubacioni kryesor i ujit për Shkupin.

Advertisement

Sipas ekspertëve, ai tub do të jetë në rrezik fillimisht për shkak të punimeve ndërtimore, e më tej për shkak të dridhjeve shtesë”, shtoi Velkovska.

Sipas saj, qytetarët nuk janë konsultuar se si të realizohet optimizimi i transportit publik.

“Qyteti i Shkupit aktualisht ka paguar 22 milionë për një studim me skenarë se si të organizohet transporti në Shkup për ta bërë atë më optimal. duhet të kemi edhe një plan transporti urban. Ku është? Nuk i kemi as dokumentet elementare”, shtoi Velkovska.

Ajo shtoi se zgjidhjet në kryeqytetet botërore ofrohen me analiza, anët pozitive dhe negative, si dhe me zëvendësim.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like