Zëvendësministri Hasani rrëzon arsyet e Stojançe Angellovit për angazhimin e ARM në spitale

Mbrëmë në emisionin “Arti i Financës” në Klan Maqedoni temë debate është bërë shpallja e gjendjes së krizës si dhe mbrojtja e institucionëve shëndetësore nga ana e ARM-së.  Drejtori për menaxhim me krizat, Stojançe Angellov kanë debatuar me zv/ministrinë e shëndetësisë, Ilir Hasani sa i përket mbrotjes së spitaleve nga ana e ARM-së, njofton nmk-post.

“Detyra e ARM-së do të jetë që ta përkrah policinë në sigurimin e objekteve në shëndetësi, institucionet shëndetësore, sidomos Covid qendrat, poashtu edhe objektet tjera”, u shpreh Angellov.

Megjithatë, ai tha se situate është stabile nuk ka rrezik për incidente por ky është një veprim preventive. Derisa Angellov ka arsyetuar punën e ARM-së, zv.ministri Hasani ka thënë se ky veprim është i sforcuar dhe se institucionet shëndetësore kanë nevoja tjera.

“Nëse e shohëm nga jashtë, numri i incidentëve që kanë ndodhur nga jashtë në kohën e pandemisë nuk është edhe aq i madh dhe kam një përshtypje se është më i vogël numri i sulmeve jashtë pandemisë. Ndoshta, kjo gadishmëri e sforcuar nga ana e armatës për t’i siguruar spitalet ku trajtohen pacientët me Covid, është ndoshta një dozë më e fortë e antibiotikut që u jepet spitaleve tona realisht. Personalisht mendoi se neve na duhen më shumë njerëz, të kyçen të bëjnë anketa epidimiologjike, sepse nuk mund të arrijmë, neve na duhen edhe njerëz për të transmetuar pacientët që kanë nevojë të shkojnë në spitale dhe për t’i siguruar spitalet për momentin më duket pak si e sforcuar

Advertisement
”, u shprehë zv/ministri Hasani./Northmacedonia-post/

Advertisement
Advertisement

You May Also Like