Xhaferi thotë se nuk pa pasur tentim për atentat ndaj Kurtit në Shkup

Estimated read time 1 min read

Talat Xhaferi, kryeministër i Republikës së Maqedonisë së Veriut, e ka mohuar lajmin e transmetuar në televizionin publik të Kosovës se gjatë vizitës në këtë shtet ka pasur tentim atentat ndaj kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti.

Xhefari në një intervistë për “Jeta në Kosovë”, ka thënë se sipas informacioneve që posedon ai dhe që janë të konfirmuara, lajmi që ka dalë kinse për atentat ndaj kryeministrit Albin Kurti s’ka të bëjë me realitetin.

“Çështja e informacionit është kompetencë e institucioneve përkatëse shteterore që merren me sigurinë shtetërore përfshirë edhe sigurisë së bartëseve funksioneve më të larta në shtetet përkatëse. Çështja ishte për të ardhur keq sepse përmes mediumit publik shtetëror jepet informacion gjoja për përgatitje, inskenim të një atentati të mundshëm. Sipas të dhënave që kam, që janë të verifikuara, s’ka të bëjë me realitetin.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like