VMRO kunder kryeministrit shqiptar te BDI-se

Estimated read time 2 min read

MUCUNSKI: VMRO-DPMNE është kundër që BDI të ketë kryetar të qeverisë teknike

“Pritja jonë është që Qeveria, pra koalicioni qeverisës, të tregojë maturi, ndaj asaj që është përgjegjësi ndaj institucioneve të sistemit. Prej kohësh kemi bërë apel për të mbajtur zgjedhje të përbashkëta. Epo, nëse ju kujtohet, kishte informacione të ndryshme që i profilizonin, madje kishte spekulime se po planifikonin zgjedhjet parlamentare të mbaheshin diku në gusht, shtator, madje duke i tejkaluar ato afate. Por na vjen mirë që po vijnë në pozita që janë burim i suksesit tonë afatgjatë”, ka theksuar nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Timço Mutsunski, në një paraqitje të ftuar në “Tema e ditës” në Televizionin Sitel.

“Por në fund të ditës, nuk është e rëndësishme se në pozitat e kujt ishin ata.” Është e rëndësishme për parashikueshmërinë e ekonomisë, të botës së biznesit dhe të gjithë qytetarëve tanë, varësisht se në cilën fushë punojnë, të dinë se kur janë zgjedhjet. Viti 2024 është vit zgjedhor dhe se ne mund të ecim përpara në kuadër të plotësimit ligjor të të gjitha atyre proceseve dhe që shteti në vitin 2024 të ketë një president të ri dhe një qeveri të re që do të mund ta udhëheqë Maqedoninë në rrugët e duhura. “, tha Mutsunski.

Advertisement

Mutsunski shtoi se pas gjithçkaje që ka ndodhur në Maqedoni vitet e fundit, VMRO-DPMNE është absolutisht kundër që BDI të ketë kryetar të një qeverie teknike.

“BDI është parti politike që për momentin, lidershipi aktual dhe njerëzit që janë përfaqësues të saj në pushtetin ekzekutiv, çdo ditë e shohim se si përmes mediave, mediave hulumtuese, portaleve online dhe organizatave të ndryshme qytetare na informojnë se si janë. burim skandalesh dhe korrupsioni. Dhe është krejtësisht e papërshtatshme që stafi i asaj partie politike të udhëheqë qeverinë e ardhshme”, ka theksuar ai.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like