VMRO: Kryetarët e komunave të LSDM-së t’i ridedikojnë mjetet e stolisjes për Vit të Ri për automjete spitalore

Kryetarët e komunave të LSDM-së t’i ridedikojnë paratë e stolisjes së Vitit të Ri për automjete spitalore për Spitalet, të cilat nuk i kanë, të sëmurët kronikë nuk kanë vaksinë kundër gripit, ndërsa të sëmurët nga KOVID-19 duhet vetë ta paguajnë terapinë privat, por prandaj komunat në mbarë Maqedoninë të cilat i udhëheqin kuadrot e LSDM-së shpenzojnë mijëra euro për stolisjen për Vitin e Ri.

Vetëm Komuna e Ohrit ka shpallur tender për huazimin e pajisjes së montuar për stolisje në lartësi prej mbi 21 mijë euro. Kjo është gjysmë automjeti spitalor, disa terapi për KOVID-19 ose mijëra vaksina kundër gripit.

E njëjtë është edhe situata me Komunën e Gazi Babës, e cila do të stoliset me mbi 14 mijë euro, në kohën kur pacientët pranojnë infuzion në oborrin e spitalit.

Grupi i këshilltarëve të VMO-DPMNE-së në Qytetin e Shkupit bëri thirrje paratë për stolisjen e qytetit të ridedikohen për luftën kundër KOVID-19, Shilegov refuzoi, ndërsa pas hapave të tij po shkojnë të gjithë kryetarët e komunave të LSDM-së.

Advertisement

Ju bëjmë thirrje edhe një herë kryetarëve të komunave që paratë t’i shpenzojnë për automjete spitalore dhe jo për stolisjen e qyteteve për Vit të Ri.

Nëse nuk veprojnë me maturi LSDM edhe një herë do të dëshmojë se nuk mendon për qytetarët por vetëm për pikë politike të tyre.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like