Breaking News :

nothing found
04-12-2022

Vetëm në nëntor 1.632 të diagnostikuar me Cvoid-19 në Tetovë

Advertisement

Në rajonin e Tetovës vetëm në nëntor janë regjistruar 1632 raste të reja me me Covid-19, ndërsa gjithsej prej muajit shkurt deri në muajin tetor janë regjistruar 2.187 raste, tregojnë të dhënat e Ministrisë së Shëndetësisë.

Nga 1 deri më 30 nëntor janë regjistruar 56 raste të vdekjes si pasojë e komplikimeve nga Cvoid-19, ndërsa nga shkurti deri në muajin tetor janë regjistruar gjithsej 101 viktima.

Në muajin nëntor është shtuar edhe numri i personave të shtrirë në spital si pasojë e Covid-19.

“P.sh ditën e fundit të nëntorit, kemi 47 persona që po marrin trajtim spitalor. Tridhjetë janë raste më të rënda të cilët janë në mbështetje të vazhdueshme të oksigjenit, ndërsa pjesa tjetër marrin mbështetje me oksigjen sipas nevojës ose në mënyrë periodike. Në mes të nëntorit, është regjistruar një maksimum prej 51 personash që kanë marrë trajtim spitalor. Në periudhën shkurt-tetor, numri i të shtruarve në spital ndryshonte, por ka pasur aq shumë pacientë qenë si tani”, tha Gzim Nuredini, koordinator i kovid-qendrës.

Në rajonin e Tetovës, në ditën e fundit të nëntorit është regjistruar numri më i vogël i të diagnostikuarve, respektivisht 11 raste të reja, ndërsa ndërsa më shumë raste janë regjistruar me 1 dhe 8 nëntor, gjegjësisht janë regjistruar 95 raste të reja në dy ditë. Nga pesë viktima janë regjistruar me 2, 10 dhe 27 nëntor.

Advertisement

Read Previous

Jep dorëheqje mjeku që këshilloi Trumpin për koronavirus

Read Next

Zemon: Me veton eventuale Bullgaria po ndërton murë kinez mes dy vendeve