Ushqimet jo gjithnjë kanë afat skadimi. Shiheni

Një nga gjërat që bie më shumë në sy kur blini një produkt nga dyqani është data e skadimit. Numrat e vegjël, të shtypur zakonisht në numrin më të pakuptueshëm dhe të bashkuar me ngjyrën e paketimit, japin të paktën një farë sigurie se produkti është i përshtatshëm për konsum. Shpesh këto data janë vetëm rekomandime nga prodhuesi për cilësinë më të mirë, dhe jo për periudhën pas së cilës ushqimi bëhet i rrezikshëm për konsum.

Në fakt, disa nga këto ushqime, të cilat kanë një afat përdorimi nga prodhuesi ose tregtari, nuk prishen kurrë. Ushqimet që nuk kanë datë skadence.

Ushqimi i preferuar i Mjaltë Winnie the Pooh nuk ka një datë skadence. Mjalti mund të ndryshojë ngjyrën dhe të kristalizohet, por do të mbetet i sigurt për konsum. Nëse dëshironi të ktheni formën e saj të lëngshme, thjesht vendoseni kavanozin me mjaltë në ujë të ngrohtë dhe përzieni derisa kristalet të treten.

Oriz

Zëvendësimi i bukës në vendet aziatike, përveç që është më i dobishëm, është edhe shumë më i qëndrueshëm. Edhe nëse një shtresë pluhuri frikshme grumbullohet në kavanoz, kuti ose paketë orizi, përmbajtja brenda do të mbetet po aq e mirë sa ditën që e keni blerë. Kjo vlen për pothuajse të gjitha llojet e orizit, përveç kafe – është i dobët. Thjesht mos harroni të ruani orizin në kuti të mbyllura fort.

Uthull e bardhë

Ju mund të blini një sasi të madhe të saj në shitje pa u shqetësuar se kur ta përdorni. Nuk do të prishet kurrë. Në të njëjtën kohë, trajtimi me uthull ndihmon kundër sëmundjeve të kyçeve, diabetit, venave me variçe, problemeve të lëkurës, sinusitit dhe sëmundjeve të tjera shëndetësore. Kripa Konsiderohet si një helm nga shumë njerëz, kripa do të qëndrojë e freskët për një kohë të pacaktuar në kuzhinën tuaj. Duke pasur parasysh “cilësitë” e tjera, nuk ka asnjë shans të infektohet nga buburrecat, milingonat dhe dëmtuesit e tjerë, sepse ata do të vdesin nëse e marrin atë në trupat e tyre.

Advertisement

Sheqeri
Sfida me sheqerin nuk është ta mbash të freskët, por ta ruash nga shndërrimi në një gungë të fortë. Sheqeri nuk prishet kurrë sepse nuk mbështet rritjen e baktereve. Thjesht sigurohuni që ta ruani në kontejnerë hermetikë që e mbrojnë nga lagështia.

Alkooli i fortë Uiski, vodka, raki dhe të gjithë të afërmit e tyre në ligën “e vështirë” jo vetëm që nuk kanë një afat skadence, por disa prej tyre edhe bëhen më mirë me kalimin e kohës. Ju mund të jeni i sigurt se nëse ruani alkool të fortë në një vend të errët dhe të freskët, ai lehtë mund t’ju mbijetojë. Madje mund të bëhet diçka që përcillet brez pas brezi në familjen tuaj. Alkooli mund të humbasë pak aromën e tij, por kjo do të vërehet mezi.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like