TRAGJIKE| Gjendet e vdekur 14 vjeçarja nga Shkupi që humbi gjurmët ditë më parë

Estimated read time 2 min read

Pas masave dhe aktiviteteve të gjithanshme të ndërmarra nga zyrtarët policorë nga RSV Shkup, sot (03.12.2023) në afërsi të Shkupit është gjetur trupi i pajetë i të miturës V.G., i cili ishte raportuar i zhdukur më 27.11.2023, dhe në afërsi të kufomës. i P.Zh (74) nga Velesi, i cili ishte raportuar i zhdukur më 24 nëntor 2023, është gjetur edhe në Veles. Në lidhje me dy rastet dyshohen pesë persona, tre prej të cilëve janë në ndalim, një është jashtë shtetit dhe një person aktualisht ndodhet në komisariat.

Paraprakisht në lidhje me veprat penale është gjetur një automjet tip Citroen i djegur dhe pas ekspertizës është siguruar prova materiale për përfshirjen e personave, për të cilat pas dokumentimit të plotë të rasteve do të bëhet kallëzimi përkatës penal. në koordinim me Prokurorin Publik. Nga veprimet hetimore të kryera u konstatua se të dyja vrasjet janë kryer nga të njëjtët persona, motivi i të cilëve ishte “egoizmi”. Gjithashtu, nga masat operative të zbatuara është konstatuar se i mituri V.G. është marrë me veturë nga hyrja e banesës dhe nga të dhënat e marra nga marrja në pyetje është konstatuar se ajo është vrarë të njëjtën ditë (27.11.2023) rreth orës 10:00.

Advertisement

Menjëherë pas marrjes së raporteve për personat e zhdukur, janë ndërmarrë masa dhe aktivitete për gjetjen e tyre, ndërsa në RSV Shkup është formuar Shtabi i posaçëm operativ me në krye kryeshefin e RSV Shkup. Janë kryer bastisje në shtëpi dhe objekte të tjera në zonat e RS Shkup, RSV Veles dhe RSV Shtip, gjatë të cilave janë gjetur dhe konfiskuar telefona celularë, kompjuterë, vetura etj., janë zhvilluar biseda të shumta me familjarë, të njohur, miq dhe personat që do të mund të kishin ndonjë informacion dhe disa qindra policë që punonin ekskluzivisht në këto raste përfshiheshin çdo ditë në veprimet hetimore.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like