Breaking News :

nothing found
30-03-2023

Të sigurohen pagat për punëtorët e dëmtuar

Advertisement

Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë (LSM) kërkon që Drejtoria e të Ardhurave Publike (DAP) të rishpërndajë mjetet e bllokuara në llogaritë e punëtorëve të dëmtuar për pagën, në mënyrë që punëtorët të kapërcejnë periudhën e vështirë për vete dhe familjet e tyre. “Edhe pse me mbështetjen për pagimin e pagave e cila me kërkesë të LSM-së vazhdoi të vlente për tremujorin e fundit të vitit, pra për muajt tetor, nëntor dhe dhjetor dhe që kursen drejtpërdrejt vendet e punës, e cila deri më tani ka paguar 12.598 punëdhënës dhe gjithsej janë paguar 961.613.984 denarë, për gjithsej 61.556 punonjës, përsëri 179 punëdhënës, nuk kanë paguar pagat e tyre për 338 punëtorë për muajt tetor, ndërsa për këtë ata kanë marrë mjete si mbështetje financiare për pagimin e pagave”, sipas LSM-së.

Advertisement

Read Previous

Mjeku Nuredini: Mos konsumoni antibiotik pa rekomandim të mjekëve

Read Next

Vaksina e Modernës e sigurt dhe 95 për qind efektive, thonë ekspertët amerikanë