Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Sulejman Rexhepi: Iku një vit plot me komplote e tradhti

Advertisement

“Lufto në rrugën e Allahut! Ti je përgjegjës vetëm për veten tënde. Nxiti edhe besimtarët, se mbase Allahu e pengon fuqinë e jobesimtarëve! Allahu është më i fuqishmi dhe më i ashpri në dënime”, me këtë varg të Kuranit (En Nisa, 84), ish-Kreu i Bashkësisë Fetare Islame, Sulejman Rexhepi, ka nisur shkrimin e tij përmbledhës për ndodhitë e vitit 2020.
Në statusin e tij në Facebook, tregon se duke i shfletuar dhe duke i sistemuar dokumentat që kanë dalë nga puna e tij 24 vjeçare si Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, ka hasur në një dokument të qershorit të vitit 2008, të dalur pas mbledhjes së Rijasetit, e ku ka pasut fjali, si qëndrime unanime se “të gjithë këta të BDI-së ishin marksistë-leninistë që cak e kanë shkatërrimin e BFI-së!”.

“Marksistët-leninistët, nuk e pranonin fenë dhe institucionet fetare, nuk i pranonin mësimet dhe Librat e Shenja, marksistë-leninistët nuk pranonin as përkatësi kombëtare. E mbaj mend një anketë të “Zërit të Rinisë” së Shqipërisë, në kohën e Remzi Lanit (kryeredaktor), kur 90% për qind e shqiptarëve, në pyetjen se “çka jeni ju” ishin përgjigjur “komunistë”! Idelogjia marskiste-leniniste kishte arritur shqiptarin ta zhveshë nga përkatësia e vet etnike. Kishte krijuar një “komb të ri”! Një komb që nuk duhet t’i përkulet “bestitnyve dhe besimeve të kota” por “liderit ideologjik” që ishte më i fortë se “Zoti” i fetarëve që, sipas dogmave marksiste-leniniste, nuk janë asgjë tjetër përveçse llumi dhe ajka e analfabetëve dhe manipulantëve të një kombi!”, shkruan Rexhepi në Facebook.

Më tej në shkrimin e tij thotë se përfundimisht e pranon se i ka njohur këto qëndrime të marksistë-leninistëve, i ka të qarta synimet e tyre atëherë, i ka të qarta edhe synimet e sotshme që kanë përjetuar mutacion të tmerrshëm në raport me Institucionet fetare dhe nëpunësve fetarë, të cilët, sipas Rexhepit, i konceptojnë në shtab partiak dhe në militantë të partisë, ndryshe shndërrohen në pikado të partisë ku ushtrohet çdo ditë “preciziteti partiak” (etiketimi, linçmi, eliminimi)!

Advertisement

Read Previous

Aksident mes disa veturave në dalje të fshatit Zajaz, dyshohet se ka shumë të lënduar (VIDEO)

Read Next

Turqia merr komandën e forcës kryesore të NATO-s në 2021