Breaking News :

nothing found
28-03-2023

Studimi Danez për maskën habit botën

Advertisement

Shkencëtarët danezë kanë thënë se “ka mungesë të tejskajshme provash” se maska e parandalon përhapjen e Covid-19, pasi një studim i gjerë në Danimarkë ka dalë në përfundimin se maska nuk mbron personin që e mban atë. Qeveritë në shumë vende të botës, përfshirë Shqipërinë, e kanë bërë të detyrueshme mbajtjen e maskës në vende të mbyllura dhe të hapura, pavarësisht se efektiviteti i saj nuk është vërtetuar.

Arsyetimi ka qenë se më mirë me maskë sesa asgjë, por studimi i Universitetit të Kopenhagenit nuk gjeti asnjë të dhënë statistikore se maska ofron mbrojtje.

Advertisement

Read Previous

Korabi sërish në zi, humb jetën veterani

Read Next

Kurti reteron/ “Nga Hashim shko” në “këta dorëzohen vetë”