Breaking News :

nothing found
30-09-2022

Skandali “Javna soba” drejt zbulimit

Advertisement

Një nga aferat më të mëdha të vitit të kaluar “Dhoma publike” po shkon drejt fundit. Policia e kr*imit kibernetik është ngulitur thellë në grupin e aplikacioneve Telegram dhe ka kohë që ka gjetur disa nga ngacmuesit vulgarë, duke fshehur profilet e vajzave dhe grave në mediat sociale, të cilat ndajnë dhe replikojnë fotot e të tjerëve, duke postuar informacione personale për vi*ktimën dhe kontaktin me ta, zbulon SDK.MK. Për shkak se aplikacioni Telegram ka një pozicion për të mos bashkëpunuar me qeveritë, policia, siç kemi mësuar, përdor metodat e veta për të hyrë në rrjet dhe për të kontrolluar të dhënat e marra nga operatorët mobil, por është një proces i gjatë dhe i komplikuar, thonë tonë burimet. Prokuroria varet nga këta hetues në Ministrinë e Brendshme, ka një vit që pret një rezultat, në mënyrë që të vazhdojë hetimet pas raportit të dy viktimave të grupit “Dhoma Publike” në Telegram.

Sot, publiku dëgjoi dëshminë e Anës, një vajzë viktimë e grupit “Dhoma Publike”, e cila u ngacmua me telefonata të panumërta pasi fotoja e saj u mor nga profili i Instagramit dhe u postua në grup. Publikues shkroi fyerje për vajzën nën fotografi. Ai gjithashtu shkruajti numrin e saj të telefonit. Në një video në Instagram, Ana tregoi se çfarë po kalon pasi u botua pa dije në grupin prej rreth 5,000 ndjeksish, të cilët ngacmuan atë përmes të njëjtit rrjet. Ata që do të kapen do të mbajnë përgjegjësi për disa vepra, sepse është një shkelje serioze e privatësisë, ndjenjave, lirive të njeriut. Pastaj, në një procedurë civile, viktimat kanë të drejtë në dëm të lartë monetar nga persona të tillë të dënuar.
Anna u drejtohet të gjitha vajzave fotografitë e të cilave janë vjedhur dhe abuzuar në grupin “Dhoma Publike” për të dalë në publik për të folur për atë që po ndodh me ta, të mos heshtin, të mos e shtypin atë në vetvete dhe të vazhdojnë të jetojnë jetën me kokën e ngritur lart.
Ministria e Brendshme bën thirrje që të gjitha rastet e tilla të raportohen.
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në: https://sdk.mk/index.php/naslovna/politsijata-e-na-traga-na-del-od-korisnitsite-na-grupata-javna-soba-na-telegram/
Burimi i fotos: A1on.mk

Advertisement

Read Previous

Agron Vrangalla Naser Ziberit: U nise për në mulli dole në pazar

Read Next

Shtëpia e Bardhë kërkon një hetim ndërkombëtar për origjinën e COVID-19