Breaking News :

nothing found
28-03-2023

Shabani: Një ilaç i lirë kundër Covid-19 vjen në Maqedoni

Advertisement

Komisioni kompetent ka dhënë dritë jeshile për ila çin Inver Mektin, që do t’i shtohet listës së barnave kundër koro navirusit. Këtë e ka konfirmuar edhe drejtori i Agjencisë së barnave “Malmed”, Lirim Shabani.

“Kemi mendim pozitiv nga Komisioni për sëmundje infektive dhe tani mbetet të shohim cilat kompani farmaceutike janë të interesuara për furnizim. Bëhet fjalë për il aç shumë të lirë dhe pres që së shpejti të arrijë nëpër barnatore. Nuk dua të spekuloj se kur do të arrijë saktë, por shpresoj se do të arrijë për disa ditë”, thotë Shabani.
Bëhet fjalë për il aç që kryesisht përdoret në fazën e hershme të sëmundjes së koronavirusit, e që sipas disa hulumtimeve, deri në 500 herë e zvogëlon mundësinë për përhapjen e tij

Advertisement

Read Previous

Bujana Ameti nga Kumanova bën krenar gjith Shqiptarët në Belgjikë

Read Next

Në Bullgari arrestohet një shtetas i Maqedonisë, ka transportuar 33 kg kanabis