Breaking News :

nothing found
16-08-2022

Sela u shkruan letër deputetëve evropian për Naser Ziberin

Advertisement

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela nëpërmjet rrjetit social Facebook, bëri të ditur se iu ka shkruar letër deputetëve evropian për zgjedhjen e Naser Ziberit si Avokat i Popullit.

Në letër dërguar euro-deputetëve Sela mes tjerash shkruan: Sa i përket zgjedhjes së Naser Ziberit si Avokat i Popullit, vlerësoj se zgjedhja e kandidatit të dështuar të BDI-së për Kryeministër është antikushtetuese dhe përbën një sulm të paparë ndaj institucioneve të pavarura. Një Avokat i Popullit i politizuar nuk mund të kryejë funksionet e tij në përputhje me konventat ndërkombëtare dhe legjislacionin vendor, veçanërisht Parimet e Parisit të Kombeve të Bashkuara dhe Ligjin e Maqedonisë së Veriut për Avokatin e Popullit.

I bëj thirrje Parlamentit Evropian dhe anëtarëve të Delegacionit BE – Maqedoni e Veriut që të ngritin zërin kundër politizimit të institucioneve të pavarura dhe regresit të përgjithshëm të shtetit të së drejtës në Maqedoninë e Veriut.

No photo description available.
May be an image of text that says 'Ombudsman, which requires the post holder to be independent fhis function. governing the performance citizens' good administration, Albanians Alternativa submitted February overturn Naser Ziberi's lection Ombudsman, which Union should not compromise wheni comes fundamental values candidate countries opposition Alliance for Constitutional Court, requesting deem illegal unconstitutional. Parliamentary Committee speak overall backsliding rule flav flaw tolerate the iolation integration. Delegation against politicisation independent institutions North Macedonia. EU's on stand ready work with you develop fresh thinking more comprehensive and bolder approach enlargement that benefits prospective and existing EU members alike. Youcerely, President Ziadin SelaMP MP the Alliance the Albanians'

 

Advertisement

Read Previous

Reshjet e dëborës kthehen pas 4 vitesh, pamjet fantastike nga Tirana

Read Next

Filipçe: Nuk ka datë të saktë se kur do të arrijnë vaksinat kineze