Breaking News :

nothing found
29-03-2023

Ribalanci i Buxhetit pret për miratim në Kuvend

Advertisement

Ribalanci i Buxhetit me të cilin praktikisht duhet të fillojë implementimi i pakos së katërt të masave, e kaloi debatin e amandamenteve dhe tani pret miratimin e tij në mbledhje të Kuvendit.

Në ueb faqen e Kuvendit, tani për tani nuk është caktuar mbledhje e Kuvendit për ribalancin, i cili është i dyti për këtë vit për shkak të përballjes me pasojat nga kriza me koronavirusin.

Në të, të ardhurat janë më të ulëta për 0,2 për qind në krahasim me ribalancin e parë, shpenzimet janë më të larta ër 4,2 për qind, ndërsa deficiti është rritur për 22,6 për qind në krahasim me ribalancin e parë. Të ardhurat e përgjithshme janë planifikuar në nivel prej 196,4 miliardë denarë, ndërsa shpenzimet në nivel prej 253 miliardë denarë. Deficiti është 8,5 për qind të BPV-së.

Kompetentët nga Ministria e Financave shfaqin bindje se Buxheti është në gjendje të mirë dhe se me kohë do të paguhen të gjitha obligimet.

Advertisement

Read Previous

Rikthehet NOTA Fest

Read Next

Kufijtë me Greqinë mbetën të mbyllura deri më 8 nëntor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *