Prokuroria hapi hetim për dy drejtorët dhe tre onkologët për rastin “Onkologjia”

Estimated read time 2 min read

Prokuroria Publike ka hapur hetim për rastin Onkologji dhe ka kërkuar masa parandaluese për ish-drejtorin e Klinikës për Radioterapinë dhe Onkologji, Nino Vasev, i cili dyshohet për shtatë vepra penale “keqpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar” dhe “mashtrim në shërbim”, si dhe për drejtorin organizativ, Nehat Nuhi, i cili dyshohet për “mashtrim në shërbim”. Për këtë rast dyshohen edhe tre mjekë, të cilët akuzohen se kanë asistuar në “mashtrim në shërbim”.

Vasev përveç ndalimit të daljes nga vendbanimi dhe konfiskimit të dokumentit të udhëtimit dhe ndalimit për lëshimin e një të reje, është urdhëruar edhe largimi nga vendi i punës. Ndërsa për Nuhin është kërkuar vetëm ndalim i daljes nga vendbanimi dhe konfiskim i dokumentit të udhëtimit. Për këtë kërkesë duhet të vendosë Gjykata Themelore Penale Shkup.

Gjatë procedurës para hetimore për këtë rast kemi punuar në një ekip prej dy prokurorësh publikë, janë ndërmarrë shumë veprime dhe është siguruar dokumentacion i gjerë. Rëndësi të veçantë për të gjithë këtë procedurë kanë pasur pacientët onkologjikë dhe familjarët e tyre, të cilët dua t’i falënderoj publikisht dhe t’i inkurajoj që të denoncojnë çdo paligjshmëri dhe abuzim të mundshëm që kanë parë në klinikën specifike, tha prokurorja që drejton çështjen. Anna Gogovska Jakimovska.

Advertisement

Në konferencën e sotme për media, ajo tha se drejtori mjekësor dhe organizativ i ka blerë barnat në anën e pasme para lidhjes së kontratës për prokurim publik, pa pëlqimin e Fondit për sigurim shëndetësor të Maqedonisë, në kohën kur procedurat e prokurimit publik ende nuk ishin zbatuar nga Ministria e Shëndetësisë.

Siç informoi ai, në kundërshtim me protokollet e trajtimit, barnat u përshkruhen pacientëve ku ka mospërputhje në dozën e barnave dhe kohën e aplikimit.

Prokuroria nga hetimet e deritanishme konstatoi se një tjetri i është kryer përfitim pasuror në shumën 1.817.520.000 ose afër 30 milionë euro.

Advertisement
Advertisement

You May Also Like