Pendarovski: Asnjë vend evropianë nuk mbështet veton bullgare

“Informacioni që kemi nga Brukseli thotë se asnjë vend ose burrë shteti nuk e mbështet veton e Sofjes zyrtare për të filluar negociatat midis Maqedonisë së Veriut dhe BE-së” tha Presidenti Stevo Pendarovski për emisionin “Trilling”.

Sidoqoftë, për fat të keq, ai nuk mendon se ka një shans të vërtetë për Republikën e Bullgarisë që të dorëzohet dhe këtë vit të mbajë konferencën e parë ndërqeveritare midis vendit tonë dhe BE-së.

Sipas tij, Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë nuk krijon një bazë ligjore për bllokimin.

“Nëse do të kishim nënshkruar diçka jashtë asaj marrëveshje, atëherë ju mund të kishit kërkuar përgjegjësi. Ju as nuk duhet të kërkoni, vetëm do largoheshim. Ajo që herë pas here dëgjoni nga pala bullgare se ka disa njerëz, fatkeqësisht edhe politikanë, që deri në vitin 1945 është një histori e përbashkët, se ne nuk kemi një histori të veçantë maqedonase, natyrisht, është jashtë diskutimit dhe asnjë parim evropian nuk qëndron në Marrëveshje”, tha Presidenti dje pas Këshillit të Sigurimit.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

You May Also Like