• 28-11-2021

OBSH/ UNICEF: 1.8 miliardë njerëz në rrezik për shkak të higjienës së dobët spitalore

“Sipas OBSH-së dhe UNICEF-it, uji dhe higjiena janë jetike për sigurinë e profesionistëve të kujdesit shëndetësor dhe pacientëve, por atyre shërbimeve nuk u jepet gjithmonë përparësi”.

 

 

 

Një në katër institucione shëndetësore në botë nuk kanë qasje të rregullt në ujë të pastër. Si rezultat, rreth 1.8 miliardë njerëz janë në rrezik në rritje të infeksionit nga koronavirusi dhe infeksioneve të tjera, sipas një raporti nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijë (UNICEF) i lëshuar në Gjenevë, transmeton nmk-post.

 

 

“Rreth 1.8 miliardë njerëz janë në rrezik në rritje të infektimeve nga kovid-19 dhe sëmundjeve të tjera, sepse ata përdorin ose punojnë në institucione shëndetësore që nuk kanë shërbime themelore, siç është uji”, thuhet në raport.

 

 

Situata më e keqe është në 47 vendet më pak të zhvilluara në botë. OBSH dhe UNICEF janë të angazhuar për investime më të mëdha në ujë, kanalizime dhe higjienë, duke theksuar se këto shërbime janë veçanërisht të rëndësishme për popullatat në nevojë, veçanërisht gratë shtatzëna dhe fëmijët.

 

 

Autorët e raportit vlerësojnë se zgjidhja e problemit të ujit në spitale dhe qendra shëndetësore në vendet më pak të zhvilluara kërkon një investim prej vetëm një dollar për frymë në ato vende./Northmacedonia-post/

 

 

 

Read Previous

KSI sot vendos për masat e reja për fundvit

Read Next

Pronarët e restoraneve për Natën e Vitit të Ri kërkojnë orar pune deri në ora një pasmesnate

%d bloggers like this: