Breaking News :

nothing found
10-06-2023

Nikollovski: Ne u numërojmë çdo gotë ujë ministrave!

Advertisement

“Lufta kundër krimit dhe korrupsionit, si dhe ngushtimi i hapësirës dhe mundësive për shpenzimin e zyrtarëve është ende në krye të axhendës së qeverisë, por edhe departamenti që ai menaxhon”, tha sot Zëvendës Kryeministri i ngarkuar me luftën kundër korrupsionit dhe krimi, zhvillimi i qëndrueshëm dhe burimet njerëzore., Ljupço Nikollovski, përcjellë Nmk-post nga “Fokusi”.

Në këtë kontekst, ai njoftoi se kabineti i tij në një procedurë qeveritare propozon dekrete për të përcaktuar dhe kufizuar atë që është një përfaqësim, sa një ministër ose zëvendësministër ose drejtor mund të shpenzojë. Për më tepër, shtoi Nikollovski, të gjithë ata që do të zbulohet se kanë parregullsi në punën e tyre do të shkarkohen, ashtu siç ka qenë deri më tani.

Ne kemi shkarkuar më shumë drejtorë, zëvendësdrejtorë, kryetarë të bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse… sesa të propozuara nga Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, për të cilat informacioni më arriti drejtpërdrejt nga qytetarët dhe media, tha Nikollovski duke iu përgjigjur një pyetjeje gazetari ndarja e rërës dhe zhavorrit në Konjare të poshtme.

“Tani është shumë ndryshe, me këtë kod nga viti 2017 e në vazhdim, kur edhe ministrat në pjesën më të madhe nuk përdorin karta zyrtare dhe secila gotë ujë llogaritet. Nuk ka zyrtarë të tillë që tani bëjnë luks dhe shpenzojnë në një mënyrë të tillë. Nëse mund të heqim dorë nga privilegjet, të bëjmë gjithçka për të zvogëluar të drejtat diskrecionale, unë me të vërtetë mendoj se duhet të respektohet dhe ne kërkojmë që mbështetja të bëhet jo vetëm për ministrat dhe deputetët, por për çdo zyrtar të vetëm të Qeverisë, për çdo drejtues të një institucioni të krijuar nga Qeveria ose rekomandimet për komunat”, theksoi Zëvendës Kryeministri./Nmk-post/

Advertisement

Read Previous

Vaksinohen mbi 3 milion banorë, Izraeli nis lehtësimin e masave kundër covid

Read Next

Njeriu që përfaqësoi 57 shtete islamike mbështet Enver Hoxhajn për kryeministër