MSH: Ja sa pacient ka në spitalet e vendit

Numri i përgjithshëm i pacientëve pozitiv dhe të dyshuar me koronavirus, që mjekohen në repartet e sëmundjeve infektive të kryeqytetit dhe në spitalet në të gjithë vendin është 1.292 dhe ka rreth 120 shtretër spitalor të zbrazët në qendrat kovide. Në 24 orët e kaluara, në kovid qendrat në spitalet në të gjithë vendin, është raportuar se kurohen gjithsej 825 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Pas raporteve të spitaleve, të cilat mbërrijnë në Ministrinë e Shëndetësisë në bazë ditore, në Spitalin në Manastir janë të shtruar 75 pacientë pozitivë dhe suspektivë për Kovid-19. Në Spitalin në Shtip janë të hospitalizuar 56 pacientë.

“Në Repartin Infektiv në Tetovë ka 39 pacientë, në Veles trajtohen 62 të sëmurë, ndërsa në Kumanovë 106 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për Kovid-19. Në kovid qendrën në Ohër ka 105 pacientë, në Prilep 110, në kovid qendrën në Gostivar 49, ndërsa në Strugë 28 të sëmurë. Në Siptalin në Strumicë janë të shtruar 95 pacientë, në Koçan 24, në Kërçovë 17, në Kavadar 41, ndërsa në Gjevgjeli 10 persona pozitivë me koronavirusit. Kini parasysh se shifrat ndryshojnë nga ora në orë”, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë.

Advertisement

Numri i përgjithshëm i pacientëve pozitivë dhe suspektivë ndaj koronavirusit, të cilët trajtohen në repartet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në vend është 1.292 dhe ka rreth 120 shtretër të lirë në kovid qendrat.

 

Advertisement
Advertisement

You May Also Like